בדיקות קרינה

בשנים האחרונות אנו מוקפים בטכנולוגיה ובפיתוחים שגורמים לחיינו להיות מצד אחד מאוד נוחים אך מנגד פחות בטוחים. בשונה מליקויים אחרים, קרינה, היא לא לקות שאנו רואים אלא בעיקר נרגיש. חשיפה ממושכת לקרינה בריכוז גבוה עלולה לסכן את בריאותינו ואת בריאות ילדנו, וזאת מבלי שנחוש בסכנה.

הבדיקות שלרוב יעשו הן של קרינה בלתי מייננת , קרינה בתדר נמוך וקרינה בתדר גבוה. קרינה בתדר גבוה היא קרינה סלולרית שנגרמת עקב שימוש בטלפונים ניידים, אנטנות סלולריות, נתבים (ראוטרים) מכשירי מיקרוגל, תחנות שידור רדיו וטלוויזיה ועוד. קרינה בתדר נמוך היא קרינה חשמלית אשר נובעת מחדרי חשמל, ארונות חשמל, מחשבים ועוד.

נגד הקרינה הגבוהה המסכנת בהחלט יש מה לעשות ובמידה ואתם נמצאים בתהליכי רכישה של נכס, מומלץ ביותר לבצע בדיקת קרינה טרם הרכישה על מנת להבטיח את בטחונכם ולדעת מה קורה סביבכם.

מיגון קרינה וחשיבותו:

מיגון קרינה הינו תהליך בו מתקינים ציוד מיוחד על גביי לוחות החשמל ומתקנים נוספים פולטי קרינה מטרתם של הלוחות היא למנוע את התפשטות הקרינה. יש לזכור כי למעשה אנו מוקפים בקרינה. אם זה מהמחשבים, הטלפונים הסלולריים, הטאבלטים אך השאלה שמעסיקה את כולנו, מתי הקרינה הופכת למסוכנת עבורינו. ישנם אך חומרי בנייה החוסמים ומפחיתים קרינה.

כיצד נעשית הבדיקה:

תהליך הבדיקה נעשה על ידי מיפוי יסודי שמטרתו לאתר את מקורות הקרינה ולבצע בדיקה אחראית של מדדים. לא פעם מתגלה במהלך הבדיקה כי מקור הקרינה ממוקם למעשה מחוץ למבנה ולא בתוכו ובמקרים מסוימים מתגלה כי ישנם מקורות רבים שפולטים קרינה המצריכים מיגון. למשל, בבניינים רבים במרכז הארץ מותקנות אנטנות סלולריות שמספקות קליטה לאזור, תשתיתיות אינטרנט ועוד שמקיפים אותנו. כל אילו ועוד יבדקו על ידי האנשים המוסמכים לכך ועם המכשור המתאים.

אחת הסכנות הבריאותיות הגדולות ביותר היא ריבוי מקרה הסרטן הן בקרב ילדים והן בקרב מבוגרים גם במשפחות בהן מקפידים מאוד אך לצערינו לא יודעות כי סביבתן מסכנת את חייהם. מכאבי ראש בלתי פוסקים ועד תחלואות נוספות.

לסיכום, בדיקת הקרינה מומלצת מאוד ופתרונות המיגון נגישים יותר מעבר.

בהצלחה!