בדיקת חשמל

עם חשמל לא משחקים ובדיקת חשמל למבנה עושים רק מול מהנדס חשמל מורשה.

חברת טרמינל בדק בית, כשלים במערכת החשמל יכולים להשבית, לשבש את שגרת החיים ואף לגרום לאובדן חיי אדם. החשיבות בבדיקה וטיפול בתקלה הם חובה.

מה בדיקת החשמל תכלול ואיך היא מתבצעת:

ראשית תיבדק מערכת החשמל החיצונית למבנה שתוודא כי מערכת הארקה תקינה והמפסקים ועוד לפי דרישות החוק והדרישות מאוד ברורות. הבדיקה נעשית לפי פרוטוקול שחשוב לשמור עליו על מנת לוודא שדבר לא התפספס.

אחד האלמנטים החשובים בבדיקה היא בטיחות. אנחנו לא נלאה אתכם במושגים מורכבים ששמורים לאנשי המקצוע המומחים לכך, אך אין ספק בנוגע לחשיבות הבדיקה ובעיקר מי מבצע את הבדיקה.  

הסעיפים הבולטים בבדיקה:

בדיקה חזותית- נבדקת שלמות המתקן והתשתית
הארקה- נבדקת רמת הארקה הנדרשת למבנה המסויים. בישראל עדיין קיימים מבנים ישנים שלא קיימת בהם הארקה. החשיבות בהארקה למתקן החשמל מגנה במקרה של עומס או קצרים.
בדיקת עומס- מדידת הזרם הנצרך בפועל במתקן החשמל והאם ישנה התאמה בין התשתית לבין "כמות" החשמל הזורם.

לפי הפרוטוקול, בסיום הבדיקה ינתן לכם כלקוחות דוח המונה את כל הסעיפים שנבדקו וכמובן הליקויים שנמצאו. בנוסף, המהנדסהמטפל בתקלה יציע את דרכי התיקון ויתן את המלצותיו. חשוב לציין כי תעודת בדיקת מתקן החשמל תהיה בתוקף מול חברות הביטוח במידה ויהיה בכך הצורך וגם לדרישות כיבוי אש.

לסיכום, בדיקת חשמל היא הכרחית וחובה עבור כל מתקן או מבנה בעיקר אם הוא ישן וקיימת בו מערכת חשמל לא עדכנית או מתאימה לעומס החשמל במבנה. בעיות בחשמל הלא מטופלות כראוי יכולות להוביל לאובדן חיי אדם ובמקרה הטוב לשיבוש חיי היומיום. הבדיקה חייבת להעשות רק על ידי איש מקצוע- מהנדס חשמל. הבדיקה נעשית על ידי פרוטוקול הכולל סעיפים מסודרים.

המטרה בפרוטוקול היא לוודא כי כל המערכת על תת סעיפיה נבדקים ונרשמים. בדוח המתקבל תוכלו להשתמש במידה ויהיה בכך הצורך מול חברות הביטוח בעתיד בתקווה שלא יהיה בכך הצורך. אל תחכו ואל תתפשרו. הזמינו את איש המקצוע לבדיקה של אחת התשתיות החשובות במבנה.

מידע מקצועי בנושא בדיקת חשמל