מהי הבדיקה ומדוע היא כה הכרחית? מדובר באחת הבדיקות המקיפות למבנים ונכסים שונים. הן למגורים והן לעסקים. חדשים או ישנים.
חשוב לציין כי אם המבנה ישן אין זה אומר שימצאו בו יותר ליקויים ממבנה חדש. תופתעו לגלות כי הבנייה החדשה המקיפה אותנו לוקה בלא מעט בעיות עקב איכות החומרים, הבנייה המהירה מידי וההיצע הנמוך לעומת הביקוש.
כל אילו הם לטובת הקבלן עד שמגיעה הבדיקה המפורסמת המוכרת בשם בדק בית.
מטרות הבדיקה:
המטרה העיקרית של הבדיקה היא להבטיח את ההשקעה שלכם ולתת חותמת כי היא השקעה נכונה וכדאית. המטרה המנית והלא פחות חשובה היא לאתר את הליקויים הקיימים ולמצוא להם את הפיתרון המתאים ולבדוק כדאיות מבחינת עלות.
סעיפי הבדיקה העיקריים:
- איטום– איטום לא מוקפד יביא איתו ליקויים נוספים כרטיבות למשל ואף רעש מבחוץ. באיטום הכוונה היא לא רק לחלונות אלא גם לדלתות פנים וחוץ.
- רטיבות– בעיה שכיחה הנגרמת מאיטום לא מוקפד או בעיות צנרת. כמו כן, לעיתים בעיות רטיבות לא יגרמו בגלל הנכס שלכם אלא מזה שלצדכם או מעליכם. הרטיבות יכולה להיות גלויה ואף מוסתרת. הרטיבות לא תחלוף מעצמה והיא מחייבת איתור ותיקון.
- סדקים– מלבד היותם מעצבנים בעין, הם אפילו מסוכנים במידה ומדובר בסדקים עמוקים.
- תוכנית הנדסית– יש לבדוק כי הבניה נעשתה לפי התוכנית המקורית.
אילו הם דוגמאות לליקויים מרכזיים. הרשימה ארוכה וכוללת סעיפים רבים שנבדקים.
מי רשאי לבצע את הבדיקה:
את הבדיקה רשאי לבצע רק מהנדס המורשה לכך ועדיף כמובן מצידכם. גם במידה והראו לכם מסמכי בדיקה, עדיף שתביאו מהנדס מצידכם. ואם אתם יכולים להיות בנכס בזמן הבדיקה זה עדיף. הבדיקה נעשית על ידי סקירה מקיפה של כלל הנכס ובסיומה יתקבל דוח מפורט המונה את הממצאים, כדאיות ועלויות.
לסיכום, הבדיקה מאוד מומלצת על מנת להבטיח הן את בטחונכונם האישי, ההשקעה הכספית ובעיקר למנוע מכם מטרדים בהמשך ולמה לקנות "בעיניים עצומות" שניתן לדעת כיום בקלות יחסית את כל הבעיות.
בהצלחה רבה!