ליקויי בניה

הם נפוצים ולעיתים אף יכולים לסכן. ליקויי הבניה קיימים כמעט בכל מבנה. אם הוא חדש מהקבלן או אם הוא בעל מספר שנים. ישנה סברה הטוענת כי מבנה חדש אין צורך לבדוק. מניסיוננו הרב, מדובר בסברה שגויה. לא כל קבלן מבצע מקפיד על תקנים ותוכניות הנדסיות. הליקויים יכולים להופיע גם לחברות הבנייה הגדולות והמפורסמות.

הכל תלוי בטיב החומרים, איכות הבניה ופיקוח. כרוכשים, נדיר שלא תיתקלו בליקויי בנייה קלים או קשים לאחר המעבר לדירה. ההמלצה היא לאתר את הליקויים טרם הרכישה או הכניסה לנכס. לצורך כך, מומלץ לבצע בדק בית על ידי אנשי מקצוע המומחים לכך.

הליקויים הנפוצים:

  • בעיות רטיבות ונזילות– ליקוי מטריד שגורר אחריו ליקויים נוספים שעלות תיקונם לא קטנה.
  • סדקים– סדקים במבנה מתחלקים לשני סוגים. סדקים קוסמטיים וסדקים מסוכנים ועמוקים שנוצרים מהשלד. על מנת לאבחן את עומק הסדק יש להיוועץ במהנדס בלבד.

מי אחראי לטפל בליקויים:

לפני שתרכשו את הנכס תתנהלו מול קבלן וככל הנראה תנהלו משא ומתן על הליקויים ועלותם הכספית. אך לצערנו לא כך הדבר לאחר הכניסה לנכס. בשוק הנדל"ן הפרוץ בישראל והלחץ לקנות מהר נכס שנראה כהזדמנות נדל"נית לעיתים גורם לטעויות גם אצל הקונים המנוסים.

חשוב לדעת, עבור רוב הליקויים שיתגלו בנכס אחראי הקבלן כחלק משנת הבדק הראשונה. במידה ויתגלו ליקויים בנכס בתוך תקופת בדק הבית, הקבלן מחוייב על פי חוק לתקנם או לפצות את הדיירים על עוגמת הנפש שנוצרה להם. בתום השנה הראשונה, קיימת אחריות נוספת של הקבלן. בהתאם לחוק מכר דירות. אם נמצאו ליקויים בתוך תקופת האחריות ואם בעלי הנכס הצליחו להוכיח כי מדובר בליקוי שמקורו בתכנון הנכס מבחינה הנדסית חייב הקבלן לתקן או לפצות.

לסיכום, ההמלצה שלנו היא לבצע את הבדיקות טרם הרכישה או המעבר. אתם תחסכו מעצמכם כאש ראש לא קטן. על מנת לאתר את הליקויים ולהבין את עלות התיקון ופגיעה בערך הנכס יש להזמין רק מאנשי המקצוע האחראים לכך. אל תסתמכו על הידע ההנדסי גם במידה ויש לכם. מהנדס מומחה לליקויים יאתר במומחיות בעיות מהקלות ועד הקשות.

בהצלחה