בדק בית לדירה: מה עושים ולמה צריך את זה

אחת הדרכים הטובות והבטוחות לפני רכישה חשובה כמו נכס היא לבצע, בדק בית.

בדק בית היא סדרת בדיקות מבוקרות אשר רק מומחה מבצע ולאחר מכן מעביר דוח מפורט שאף קביל בבית המשפט במידת הצורך.

לעיתים אנו חושבים שבמידה ונרכוש נכס חדש מקבלן לא יהיו בו ליקויים אך בשנים האחרונות אנו עדים ללא מעט מקרים מצערים וקשים שבהם ליקויים קשים הובילו לאובדן חיי אדם.

דוגמא לכך היא מרפסות נופלות, מבנים לא יציבים ועוד. גם כאשר רוכשים דירה חדשה יש לבצע בה "בדק בית"".

להלן הסעיפים המרכזיים בהם נבדק הנכס:

  • תקנות בנייה– תקנות הבניה בישראל מפורטות ויש לוודא כי הנכס עומד בדרישות שנקבעו על ידי מומחים על מנת לתת לך, הלקוח את הנכס הבטוח ביותר.
  • יציבות: למרות שבישראל אין רעידות אדמה חזקות, עדיין הנטייה הטבעית של האדמה הוא לנוע. יש לוודא כי הבניין יציב על מנת למנוע סדקים קלים או עמוקים.
  • רטיבות: אחת הבעיות המטרידות שפוגעות באיכות החיים ובבריאות היא בעיית הרטיבות שנפוצה. רטיבות נגרמת בשל מספר גורמים שהמרכזי בהם הוא איטום לקוי או סדקים חיצוניים הגורמים לכניסת מים. בעיית רטיבות לא נפתרת מעצמה ומהווה סכנה בריאות וריח רע בנכס. כאשר מבצעים בדק בית, מוודאים כי הנכס לא סובל מבעיות בצנרת למשל או סדקים קשים וכל זאת על מנת למנוע את כאב הראש העתידי שלכם קלקוחות.
  • איטום: איטום מבוקר מגן על הנכס. כל הפתחים הקיימים נבדקים על ידי מהנדס. חלונות, דלתות ומרפסות. איטום לקוי יגרום לכניסת מים, בריחת קור וחום, רעש ועוד.

לסיכום, גם אם אתם רוצים לחסוך בעלויות, על בדק בית לא מוותרים בשום אופן. מומלץ להשקיע עוד קצת ולהיכנס בראש שקט לנכס.

גם בנכסים חדשים מקבלן יש לבצע בדק בית. הבדיקות יכולות לאתר ליקויים שאף יורידו משמעותית מערך הנכס או שיאלצו לכם לצאת במסע תיקונים ושיפוצים לא קטן.

לא מעט בעלי דירות מתחרטים לאחר שהם מגלים את הליקויים במידה והם חמורים או מתגלים כמסכני חיים. הבדיקות צריכות להעשות רק על ידי מומחה בתחום תוך כדי סיור בכל הנכס וכולל בדיקה חיצונית. במידה ומדובר בבניין מגורים, ייבדק הבניין וסביבתו.