בדיקת מבנים

בדיקת מבנים היא תהליך משני בתוך ביקורת מבנים. כחלק מביקורת מבנים קיים גם המונח, בדק בית. התפקיד העיקרי של בדיקת המבנה היא לעמוד על טיבו של המבנה או חלק ממנו. את בדיקת המבנה עורכים טרם הרכישה במידה ואנו בתהליכי רכישה או במידה ואנו רוצים לערוך שינוי בנכס קיים. למשל הרחבה או סגירת מרפסת. מומלץ! לפני שהתחייבתם למוכר, הזמינו בדיקת מבנים על ידי מומחה בתחום על מנת לאתר בעיות מבניות, ליקויי בניה, בעיות בטיחות, בעיות אסתטיות ועוד.

הליקויים הנפוצים במהלך בדיקת מבנה:

  • תכנון – ליקוי נפוץ הקשור לפער בין התכנון על התוכנית לבין המוצר המוגמר. יש לקחת בחשבון שמדובר בליקוי לא הפיך ואם צריך לבצע תיקונים הם יהיו יקרים ודורשים בעלי מקצוע
  • סדקים– ישנם כמובן סדקים שמקורם במריחה לא טובה של טיח. אך הליקוי המשמעותי יותר ואף המסוכן הם הסדקים העמוקים שיכולים להעיד על בעיה בליבת ההנדסה של המבנה.
  • רטיבות – אחד הליקויים הנפוצים ברוב במבנים. בעיות הרטיבות יכולות להגרם מאיטום לקוי של פתחי הבית כחלונות ודלתות, מרפסות או הכנת צנרת שלא כראוי.

במהלך בדיקת מבנה עורכים המומחים לכך בדיקה יסודות המחולקת לסעיפים ותת סעיפים לכל המבנה. אין להקל ראש בבדיקות אלו. לפעמים תגלו שהסכנות גדולות ויכול להגרם לכם נשק לא רק ברכוש אלא גם בנפש. בדיקת מבנה חשוב לבצע גם בדירה חדשה מקבלן על מנת לוודא כי טיב החומרים בהם השתמש הקבלן איכותיים והבניה נעשתה לפי התקנים.

לסיכום, לפני שקונים דירה חדשה או מרחיבים נכס כזה או אחר הזמינו בדיקת מבנה רק מאיש המומחה לכך. הבדיקות העיקריות הן, איכות הבניה, חומרי הגלם בהם נעשה שימוש, מבנה הדירה, איטום, תקנים, פתחים, ועוד כאשר כל המטרה היא לוודא כי ישנה חפיפה בין התכנון הראשוני למוצר המוגמר. מבחינת העלויות, מדובר בעלות לא גבוהה בעיקר בהתחשב בעובדה כי היא יכולה לחסוך מכם הוצאות משמעותיות עתידיות ובמקרה שימצא ליקוי מסכן חיים הוא יאותר מבמעוד מועד. כאשר בוחרים חברה לבדיקת המבנה וודאו כי איש המקצוע מוסמך לכך וזו עבודתו העיקרית. סיירו איתו בנכס על מנת להבחין ברצינותו. אל תקלו ראש בהליך.