בעיות רטיבות – איך מתמודדים עם הבעיה?

בעיית הרטיבות במבנים הפכה בשנים האחרונות לבעיה נפוצה מידי. תהליך העיבוי מתרחש בעיקר בחדרי האמבטיה והמטבח אך לא רק. תופעת העיבוי בדירת מגורים או בבית פרטי מתבטאת בהיווצרות רטיבות על גבי קירות פנים ועל גבי תקרות. בעיית הרטיבות לא חייבת להגרם כתוצאה מליקוי שקיים בנכס שלנו. ברוב המקרים מדובר בליקוי שנובע מבעיית נזילה אצל אחד השכנים או אפילו גג הנכס. כאשר מדובר בבעיית רטיבות המתרחש אצלנו קל יותר לגשת ולטפל בבעיה. אך כאשר נגרם לנו נזק כתוצאה מנזילה אצל שכנינו, אין ספק שהתהליך מורכב יותר.

על הגורמים השונים לבעיות רטיבות בנכסים:

  • סטייה מהתכנון ההנדסי הראשוני של הבנייה
  • איכות חומרים נמוכה
  • איטום שלא נעשה כראוי אם לגג המבנה או לקירות החיצוניים
  • צנרת ישנה
  • בעיות סדקים עמוקים

בכל הגורמים ניתן לטפל אך השלב החשוב ביותר הוא לאתר את המקור. במידה ורק טיפלנו בבעיה "מבחוץ" היא בעיקר תחמיר עם הזמן. האתגר הוא להבין מהיכן ולמה צצה הבעיה. מרגע שגילינו, קל לטפל ולמגר את הבעיה. אם בעבר היינו צריכים להרים את הריצפה ובמקרים קשים לפנות את הנכס, כיום ישנו מכשור טכנולוגי שעוזר באיתור וטיפול במינימום נזקים. ישנה חשיבות יתרה באיש המקצוע המתאים לכך. אל תתפשרו. בידקו בקפידה והתייעצו רק עם המומחים לכך. מדובר בליקוי שאתם רוצים לטפל בו במהירות היות והוא ממשיך להזיק מתחת לפני השטח ובמקרים רבים פוגע משמעותית בערך הכלכלי של הנכס.

לסיכום, בעיית הרטיבות קיימת ברוב הנכסים. ישנים וחדשים כאחד. הבעיה נגרמת עקב שלל ליקויים במהלך הבניה או התחזוקה של המבנה. על מנת לטפל בבעיה ולמגר אותה, יש לאתר ראשית את המקור. הטיפול האסתטי הוא השלב האחרון מול הקבלן.

בהצלחה!