פיקוח הנדסי הוא שירות המסופק על ידי אנשי מקצוע מתחום הבנייה כמהנדסי בניין, מודדים מוסמכים ועוד אשר מוודאים, כי הבנייה המבוצעת על ידי הקבלן מתנהלת לפי התקנים הישראלים לבנייה כולל תקני הבטיחות. גם אתם חושבים שיש לכם היכרות עם ענף הבנייה ותוכניות הנדסיות אנו מבצירים בכם לשכור את שירותיו של איש מקצוע המומחה בכך. תהיו בטוחים שהוא יגלה דברים שאתם אפילו לא חשבתכם עליו. לא מדובר בשלב שכדאי לחסוך בו. את הפיקוח ההנדסי ניתן להזמין עוד בשלב התכנון ההנדסי ושם לאתר תקלות ולבקש שינויים, בזמן תהליך הבנייה או לאחר שהנכס נבנה. ההגיון הוא פשוט, ככל שנקדים כך נוכל לפתור בעיות מהר יותר. ונגלה אותן בשלב התכנון. ונכון שאתם בטוחים כי יש פיקוח גם אם לא תביאו אחד מצדכם, ואכן ישנו כזה. אך לצערנו הפריצות בענף הבנייה מעודד מחדלים לא מעטים.
מדוע צריך פיקוח הנדסי?
פיקוח הנדסי יחסוך לכם הפסים כספיים ונפילה בפח ובחלק מהמקרים אפילו מציל חיי. לא פעם נתקלנו במרפסות מתנתקות ונופלים ומחדלים נוספים שמלב העובדה שהם גורמים לאיכות חיים ירודה הם גורמים לכם לא להרגיש בטוחים בבית שלכם ובצדק. פיקוח בשלב בניית השלד מונע מצב בו שלד הבית מתגלה כמסוכן, לא יציב, רעוע ועוד. כל אילו ועוד נגרמים עקב איכות חומרים ירודה, סטייה מהתוכנית המקורית ועוד. בנוסף, פיקוח הנדסי בשלב הבנייה ימנע ליקויים בהנחת התשתיות בבית-חשמל, מים, גז ועוד. או בעיות איטום כהתקנות חלונות, דלתות מרפסות ועוד.
ההבדלים בין פיקוח הנדסי לבדיקה הנדסית:
בבדיקה הנדסית הבדיקה מתבצעת לאחר שבוצע שלב מסוים בבניה. בעוד שפיקוח הנדסי ימנע מלכתחילה את היווצרות הליקוי, בדיקה הנדסית תחשוף אותו לאחר שכבר בוצע, אך תיתן לקבלן הזדמנות להסדיר אותו לפני שהוא ממשיך בתהליך הבנייה. על כן, אופן ההתנהלות המומלץ ביותר הוא להזמין גם פיקוח הנדסי וגם בדיקה הנדסית, כדי לוודא שהכול בוצע כשורה.
לסיכום, בשביל השקט הנפשי, הבטיחות, והתמורה בעד הסכום הרב ששילמתם כבר, אל תהססו והזמינו פיקוח הנדסי. בטווח הארוך, זה מאוד כדאי ומשתלם.
בהצלחה!