רטיבות ועיבוי

רטיבות ועיבוי (קונדנסציה) בדירות ובבתי מגורים נמנים על הליקויים המטרידים והחמורים, הפוגעים באיכות חיי הדיירים ובטיבו ההנדסי של המבנה. [רטיבות בדירה].

רטיבות עלולה לצוץ בדירות ישנות וחדשות כאחת, אם כי הסבירות להופעתה עולה ככל שהמבנה ישן יותר. כתוצאה מהנ"ל עלולה להיגרם ירידת ערך לנכס בנוסף, כמובן, לפגיעה המשמעותית באיכות חייהם של הדיירים, ולכן נדרשת פעולה מהירה לתיקון הרטיבות ומניעתה.

רטיבות ועיבוי גורמים לכתמים בלתי אסתטיים על פני קירות ותקרות, לרוב בליווי קילופים והתנפחויות של טיח וצבע, להרס אלמנטי בטון (עמודים, קורות וכ"ו) עקב קורוזיה במוטות הברזל, להתרופפות ציפויים מסוגים שונים (אבן, קרמיקה וכ"ו), לגידולים בגווני שחור של פטריות ועובש ולפגיעה בכושר הבידוד התרמי של קירות המעטפת.

[רטיבות ועיבוי בקיר] [רטיבות במשקופים] [רטיבות נוראית בקיר] [רטיבות בארון]

הגורמים להיווצרות רטיבות

–  דליפות/נזילות מצנרת לקויה, המותקנת בקירות ומתחת לריצוף (מים, ניקוז, ביוב ודלוחין).
–  רטיבות כלואה מתחת לריצוף – עקב התקנת הריצוף על גבי מצע (חול, חצץ) רטוב.
–  ליקויים באיטום רצפות של מרפסות וחדרים רטובים ומעבר של רטיבות, כתוצאה מכך, לחלקי מבנה אחרים.
–  מי גשמים – מקור לרטיבות, החודרת דרך מעטפת החוץ של הדירה (קירות, רצפה, גג).
–  חדירת מי תהום ו/או מים מהקרקע, הגובלת במעטפת החוץ, עקב ליקויי אטימה של בסיס המבנה.
–  עיבוי (קונדנסציה), הגורם ל"הזעה" ואף לטיפות מים והנגרם בדרך כלל על פני קירות ותקרות חיצוניים עקב מפגש של אוויר פנימי     רווי לחות בחזית קרה.

 

תיקון רטיבות

תיקון יעיל של בעיית רטיבות דורש מעורבות של חברה הנדסית מקצועית, שתאבחן את מקור הרטיבות ומוקד חדירתה לתוך המבנה
ותספק פתרון יעיל ולאורך זמן. בודקי "טרמינל בדק בית" הוכשרו לאבחן וסיפוק פתרונות לבעיות רטיבות. בודקים מומחים מטעמנו, המצוידים בניסיון ובמכשור מתאים, יאתרו ויאבחנו את מקורות הרטיבות ויספקו פתרונות מתאימים לטיפול בהם. אבחנה הנדסית מלאה מטעם "טרמינל בדק בית", הכוללת פתרונות מעשיים ויעילים, תשים לרוב קץ לבעיות הרטיבות ולנזקיהן. תהליך היווצרות עיבוי (קונדנסציה) היווצרות רטיבות במבנה

תהליך העיבוי וכתוצאה ממנו גם רטיבות נגרמים כאשר אוויר פנים רווי באדי מים בא לרוב במגע עם המשטחים הפנימיים של אלמנטי המעטפת החיצונית של המבנה (עמודי וקורות בטון, תקרות ואף קירות), אשר כתוצאה מבידודם התרמי הלקוי מתאפשר מעבר קור מבחוץ פנימה ("גשרי קור"). כתוצאה מכך אוויר הפנים, הבא במגע עם האלמנטים הללו, מתקרר וחלק מאדי המים מתעבים והופכים לטיפות מים זעירות על פני המשטח הפנימי של אלמנט המעטפת. כאשר הציפוי אינו סופג את המים – נוצרת רטיבות.

 

 

רטיבות ועיבוי – עצות למלחמה

–  הגברת אוורור הדירה (גם בחורף), להפחתת ריכוז הלחות באוויר.

–  מניעת נזילות, המעלות את רמת הלחות באוויר.
–  הימנעות מחימום באמצעות תנורי להבה פתוחה (נפט, גז וכ"ו) ו/או לחילופין הגברה נוספת של אוורור הדירה.
–  צמצום מקורות לחות פנימיים, כגון מתליית כביסה רטובה בתוך תחום הדירה.
–  הגדלת ההתנגדות התרמית של מעטפת המבנה, כגון באמצעות טיח תרמי.